Monday, 1 August 2011

ramadhan karim -_-"

salam ramadhan suma !!! ramadhan karim :)) aahh teruja giler arr aku nk citer pasal bulan yang mulia neh ... bulan penuh keberkatan kemuliaan  rahmat dan beribu ribu hikmah oooow he he he ..  n teruja gilaass nak hup date blog aku neh HAHAHAHAA ... almaklom laa bukak baru belajaq kan ? ;) besa la mula2 neh memang xxcited glerr makin lama2 makin malaih kan ? toi dak apa yang aku cakap kan neh ? hahaha ..jap jap sebelum nk conteng2 byk2 lagi nak tanya neh , ada tak sapa2 kat cnie memang tak penah dengar pon pasal ramadhan ? sampai tak tau ramadhan tu apa ? haa jujur2 gn aku hahahaha tak baik tipu !!! * tuhan marah tipu2 hehehe ... hmmm kalo tak tau apa tu ramadhan , aku kat cnie sedey sangat2 tau , sob sob sob .. hampa jgn wat malu bebb !!!! hahaha budak2 4 5 taun pon tau ramadhan tu aper ... haa cepat2 tau ker dak ? haa kalu tau tuh aku besyukur alhamdulilah lar :)) yang tak tau tu , yg tak penah tau apa itu ramadhan aku nk kata kan disini bawak2 la taubat hahahhaa ... eh eh jap2 aku seres ne .. aku pon bukan baik mna pon hakhakhak .. yang tak tau tuh meh cnie aku citer kan :))
 


apa itu ramadhan !!!!! aku nak hampa suma tau .. kita sebagai umat islam wajib tau ooo bulan ramadhan tu aper .. kalo  tak tau tu hmmm tak lambat dah tuh !!!!!! hahhahaa bedosa ooow tak tau ... adoyaiiii banyaknya merapu rapu .. maaf yer kalu ada yang teguris hati baca apa yang aku tulih suma neh hehehe aku mintak maaf naa ::))  ok let go kiter ke topic kita iaitu ramadhan ... ya tuhan  cam ustazah la pulak .. hak3 aku bukan tau sangat2 pon tau ckit2 ja .. nk share2 tu  , boleh la jugak ckit2 KUIKUIKUII ..ok2 kalau kita tnya budak2 apa tu ramadhan depa suma akan jawab kita kena posa ooow ... tak leh makan tak leh minum aiyak hahaha ..jawapan budak2 mesti cam nie punya .. cer hampa suma tanya adik2 hampa ka tak kiqa la sapa2 pon mesti jawab cmnie gak kan ? hahaha .. haa betoi la apa yang depa tu cakap tuh !! ok2 di bulan ramadhan kita wajib berpuasa iaitu menahan diri daripada makan dan minum aiyak la ::P dan jugak menahan daripada perkara2 yang m'batai kan posa .. haa nak tau apa tuh yg batai kan posa ? alaaa tanya la ustazd ustajah hampa suma lar hahhahaa.. * peringatan di sini aku bukan ustazah tau hahhaha aku pon tak mendalimi banyak g ilmu agama :)) yg tau ckit2 tu apa salahnya share2 ckit kehkehkeh .. aku bkn nk tunjuk baik pon , aku pon ad kekurangan gak cam orang2 len ... HAHAHAA  aku insan yang lemah !!!! ppppweeettt !!!! hahhahaa nk tegelak pon ada :)) jgn gelak kan aku sudah tau sebab aku banyak gler merapu2 neh !!! ... aku tak xxxxpert la cm hampa suma.. bab2 nk taip2 neh memang aku lemah oow , tambah2 nk wat ayat hahha dulu BM aku cukup2 makan jer kot hahhahaa .. masuk kot nuh kona kot neh -_-" adooyaiii ssori tau .. 


 
haa ape lagi nk share ha "? hmmm bulan ramdhan banyak2 la kita cari pahala ... sebab walaupon amalan kiter wat ckit jer tapi kita d double2 kan tau wwwaaaa syokkk ouww masyukk !!!!!! :)) rajen2 la la wat solat teraweh , bulan lain tak dak tau teraweh neh ! bulan ne seperti aku kata kan d atas bulan penuh keberkatan rahmat tuhan banyak oow .. jangan kita sia2 kan dan lepaskan peluang g tu saja .. aku pon selalu pesan diri neh ! jgn lupa g teraweh ... HAHAHA buat la benda2 baik .,, adoyaii banyak kot benda2 baik neh suma ! kalo aku senarai gerenti 100 hari 101 malam tak abeh2 kot aku menaip nya... banyak sangat2 tak larat nk senarai hahahaha benda yg posi+ ve cuba la amalkan ::)) 



aaaaaaaaahhhhhhhhzz bnyak lagi la aku nk gtau neh , bulan neh jugak ada lailatulqadar ! tau tak ?? aku tau pon ckit2 ja .. hehehee .. malam penah rahmat .. lailaturqadar neh ada pada salah satu malam pada akhir2 10 t'akhir ramdhan tau .. sama2 la kiter suma berebut2 untuk mendapat lailatuqadar tuh -__-""  bangun2 !!!!!!!! jangan tidoq banyak tau ::)) xtau nk tulih pa dah neh ! HEHEHE arap2 hampa suma suka la nak like like 9091 kali xpa hahahaha ~ ramadhan karim  semoga doa2 kita d makbul kan tuhan n segala dosa2 kita d ampunkan NYA ameennnnnn ::))



* aku pon nak lumba2 tingkat kan n upgreed kan iman semoga menjadi hamba yang bertakwa .. ameen ::))

1 comment:

  1. selamat mnyambot ramdhan jugak awk ... hehehehe

    ReplyDelete